FÖRELÄSAREN

Med sina hjärtefrågor kring rättvisa, miljonprogram, det kreativa skapandet och skrivandet kan Melodys föreläsningar och workshops vara det rätta för just ditt ändamål.

Boka en författarträff som går in på vikten av identifiering, representation och att få skapa på egna villkor. Eller varför inte en workshop i hur man skriver humor?

Föreläsningar
”Mänskliga rättigheter – Så långt lagret räcker!”

Sverige, detta vackra land fullt av möjligheter! Med frihet, utbildning och vård åt alla. Men ta en titt på personen som sitter bredvid dig på bussen. Visst får även denna person ta del utav detta underbara välfärdssamhälle? Självklart åker även denne hem till det trygga. I Sverige kan ingen ha det dåligt ställt. Kanske, kanske inte.

Personen kan vara en utav dem som hamnat i paradiset, men som blivit ombedd att stå på sidan och titta på. I vissa fall väger andra faktorer mer än trygghetslagar, och i vissa fall så pass att trygghetslagarna inte ens är giltiga för individen.
Ja, Sverige är världens bästa land, för den som får vara med i leken.

Melody Farshin är utbildad inom mänskliga rättigheter och har en lång erfarenhet av ideellt för att upplyfta olika samhällsfrågor. Med varsin fot i de bägge världarna bjuder hon på nya perspektiv att granska det svenska samhället med. Föreläsningen är en kombination av kunskap, personliga erfarenheter och självklart humor.

Längd 45 min med 15 min övningar
Anpassningsbar

”Pimp my speech”

Melodys bästa tips för hur du kan bli en roligare talare!
Viktiga budskap som inte riktigt når fram? En talare kan besitta stor retorisk kunskap, men för att få sin publik att bära med citat krävs det ytterligare ett vapen. Humor är ett magiskt redskap som gör det tillåtet att prata om vad som helst. Den fångar publikens uppmärksamhet och dessutom får dem att minnas det du säger.  Som erfaren ståuppkomiker vet Melody vad som går hem hos publiken – och du kan använda dig av samma knep när du ska nå ut till din målgrupp, fånga medarbetarnas intresse eller hålla tal på bästa vännens bröllop.
Längd: 45 min samt 15 min övningar
Anpassningsbar

Författarsamtal/ Boksamtal Mizeria

Litteraturen hade kunnat vara mycket bredare. Populärkultur i helhet är bredare än bara läsningen, men det finns väldigt viktiga och avgörande punkter som faktiskt inte bearbetats och som gör att kulturen inte riktar sig till allmänheten idag. Ungdomsboken Mizeria är skriven av och för miljonprogrammen. Där både verkligheten och språket vägrat anpassa sig till en annan målgrupp. Min föreläsning/workshop går in på vikten av identifiering i litteratur och hur man som minoritet skriver på egna villkor. Processen bakom det hela, att komma med något väldigt nyskapande på många sätt, utan garanti på hur det kommer tas emot. Syftet är att läsaren väcker eget intresse för skrift och litteratur samt lär sig granska utbudet ur bredare perspektiv kompromisslöst.

 

Mizeria handlar om tvillingarna Aicha och Ali. De är uppväxta i samma familj men deras liv ser helt olika ut. Från att ha varit som siamesiska tvillingar börjar de nu har hemligheter för varandra. Aicha, som aldrig brytt sig om killar, blir förälskad i Nano. De träffas i smyg och när är allt är som bäst blir hon lämnad utan att förstå varför. Ali försöker göra allt rätt. Han pluggar, spelar fotboll och jobbar extra, till skillnad från kompisen Osman som hamnar på fel sida lagen. Av en slump hamnar Ali mitt i en dödsskjutning och blir utpekad som delaktig i brottet. Snart korsas Alis och Aichas vägar och hemligheterna uppdagas.

Melody berättar om sin process med boken,
Hur kommer det sig att hon skrev den?
Vem är mottagaren?
Hur är den skriven?
Varför är den skriven?

Detta är en ungdomsbok skriven av orten för unga i orten.
När Melody växte upp fanns ingen hon kunde se upp till i litteraturen. Ingen som såg ut som hon som representerade henne och hennes kultur på ett positivt sätt.
Varför?

Melodys boksamtal är väldigt uppskattad och bokad till både skolor, företag och event.

KONTAKT/BOKA MELODY

FÖR PRESSFRÅGOR

Kontakta Melody

©MELODY FARSHIN | WEBPROD BLOMILL