KOMIKERN

TRE STRECK: Sverigeturne med Riksteatern

Melody är nu aktuell med sin första egna standup-show: Tre Streck:

Tre streck är en stand up-föreställning av och med komikern Melody Farshin där hon med sin unika pricksäkerhet och tajming tar oss igenom identitetskrisen som uppstår i mötet mellan moderland, fosterland och miljonprogram. Om stoltheten i stamtavlan från 164 och resan till att hitta innanförskapet i utanförskapet. Och där kanske frågan får ett svar: hur hittar man sin egen väg och sin superkraft när den inre rösten är ens värsta fiende?

BILJETTER klicka här 

Dagens Nyheter

2021-11-13
”Då är budskapet i kväll kristallklart: det majoriteten kallar ”utanför” är egentligen inuti och något mycket roligare. Ta det och äg det. ”

”Identiteterna är minst tre: hemlandet, fosterlandet, miljonprogrammet. Melody Farshin gör lyckad stand-up om kulturkorkrockarna i förorten.”

”Det är alltså en blandning av föredrag, stand-up och ett brinnande peptalk för alla ortenmänniskor. Allvar, skämt, revansch.”

Till recensionen

 

Melody Farshin är stand up-komiker och författare. 2018 utkom hon med debutboken Mizeria där hon med ett inifrånperspektiv skildrar en sällan representerad vardag i ett miljonprogramsområde någonstans i Sverige. 2020 sattes Mizeria för första gången upp på scen, i egen dramatisering, specialskriven för Kulturhuset Stadsteatern. Melody har även under flera år varit konferencier under poesimästerskapet Ortens bästa poet som drevs av föreningen Förenade Förorter mellan 2015–2018.

Melody vill med sin existens och humor inkludera, diskutera och belysa vardagshumorn med stor igenkänning från förorten. Med pondus och en unik förmåga att fånga både scen och publik visar hon att platsen är självklar även för den underrepresenterade. 

Melody har jobbat med humor och standup sen debuten i januari 2008 

Hon har uppträtt på stora scener och event som tex: Bråvalla, Almedalen, och svenska FN-förbundet, samt andra scener som: Ortens bästa poet, Norra Brunn och RAW Comedy Club mm.

P4: 30 år med svensk standup
Släng dig i brunnen – Melody Farshin

KONTAKT/BOKA MELODY

FÖR PRESSFRÅGOR

Kontakta Melody

©MELODY FARSHIN | WEBPROD BLOMILL