MELODY FARSHIN

Melodys standup belyser samhällets olika skikt, då hon själv kommer från orten och låter ortens röst bli hörd. Hon är en inspiration för bla unga tjejer från olika kulturer och bakgrunder, men framförallt för helheten som lever i i ytterstaden.
Melody vill med sin existens och humor inkludera, diskutera och belysa vardagshumorn med stor igenkänning från förorten. Med pondus och en unik förmåga att fånga både scen och publik visar hon att platsen är självklar även för den underrepresenterade.

Melody har jobbat med humor och stand-up sen debuten i januari 2008.
Hon är född 1988 och bor i Stockholm västerort, Husby.
Hon har uppträtt på stora scener och event som tex: Bråvalla, Almedalen, och svenska FN-förbundet, samt andra scener som: Ortens bästa poet, Norra Brunn och RAW Comedy Club mm.

Melody är en viktig och färgstark komiker som kommer höras och synas mycket framöver med humor som sitt verktyg.
Hennes standup gör skillnad! På riktigt.

 

2019
*Blev Melody Farshins hyllade debut Mizeria nominerad till ”Slangbellan för bästa barn/ungdomsboksdebutant.

*Melody blev nominerad till ”Årets Kulturprofil” – Förortsgalan 2019

 

Mizeria
2018 kom Melodys första bok ut via Bonnier: titel: Mizeria
En bok skriven av orten för orten och för oss alla att inkluderas i.

 

2020
Mizeria blir pjäs – Premiär 7 mars 2020: Kulturhuset Stadsteatern Husby:

Melody Farshin är stand up-komiker och utkom 2018 med debutboken Mizeria. Med ett inifrånperspektiv skildrar hon en sällan representerad vardag i ett miljonprogramsområde någonstans i Sverige. Nu sätts Mizeria för första gången upp på scen, i egen dramatisering, specialskriven för Kulturhuset Stadsteatern. För regin står debuterande regissören Astrid Kakuli.

2021
Melody släpper ”Lowkey”,  uppföljaren till boken Mizeria.

Melody har premiär med sin första soloshow: standupföreställningen ”Tre streck

2022
Melody åker ut på turne med Riksteatern med sin show: ”Tre streck”.

Dagens Nyheter

2021-11-13

”Identiteterna är minst tre: hemlandet, fosterlandet, miljonprogrammet. Melody Farshin gör lyckad stand-up om kulturkorkrockarna i förorten.”

Till recensionen

Tredje boken 100K kommer släppas under 2022.

 

 

Boka Melody Farshin för standup, som konferencier/programledare, paneldeltagare eller för en föreläsning om humor, retorik eller mänskliga rättigheter och mångfald.’

 

 

 

Fina ord och recensioner:

Dagens Nyheter

2021-11-13

”Då är budskapet i kväll kristallklart: det majoriteten kallar ”utanför” är egentligen inuti och något mycket roligare. Ta det och äg det. ”

”Min bänkgranne ligger ner och kippar efter luft, exempelvis när Farshin jämför ett svenskt, blygsamt bröllop – ”lite-enkelt-tänkte-vi-i-trädgården-liksom” – med åtta gäster och med ett kaosigt Södertälje-dito där man, utan körkort, dundrar brudparet rakt in till festen och sedan måste övertyga den närvarande polisen om att jättesvärdet bara ska användas till att skära tårtan med – inför 700 gäster.”

”Men Melody Farshin ger sig ut på balansbrädan med en säkerhet, tekniskt driv och ett flöde som andra kunde offra åtskilligt för. Och hon har det som bara de riktigt stora på scenen har; gestaltning.”

Till recensionen

 

KONTAKT/BOKA MELODY

FÖR PRESSFRÅGOR

Kontakta Melody

©MELODY FARSHIN | WEBPROD BLOMILL