LOWKEY

KÖP BOKEN HÄR

”I Farshins bok är språket där, som en platsskapare, en gränsdragare, en frihetsakt.”

”Det är oerhört skickligt gjort, språket glöder av kärlek till sitt eget sound. Det var länge sedan jag hade så roligt i ett språks sällskap.”

”Det skrivs en svensk Neapelkvartett i realtid här. Jag väntar redan på nästa del.”

/Dan Hallemar, Expressen 

 

”Melody Farshin har hittat en form som passar den målgrupp hon vänder sig till när hon ger ut sina böcker. Dialogerna är fartfyllda och metaforerna är relaterbara. Styrkan ligger fortfarande i hennes humor.”

”Med Lowkey har Farshin återigen lyckats sätta ljuset på de berättelser som ofta hamnar i medieskuggan. ”

/Rashid Musa, Nyhetsbyrån Järva

Hysteriskt rolig, språkligt glädjepiller, djupt sorglig, en exakt känsla för uttryck och stämning – det är några av lovorden som haglade över Melody Farshins debutroman Mizeria. Nu kommer den fristående tvåan.

I Lowkey får vi följa tvillingarna Ali och Aicha, var och en med sin mizeria, i den alltför sällan representerade vardagen i miljonprogrammen. Vi får möta familjen och vännerna och kliva rakt in i förväntningar, dagligt grubbel och de djupaste tankarna som uppstår när ingen annan hör.

Hur förändrar man bilden av sig själv när alla på förhand tycks ha bestämt sig för vem – och vad – man är? Melody Farshin väjer inte för svåra frågor när hon med exakt gehör skildrar en grupp unga som alltför sällan får känna igen sig i den svenska skönlitteraturen.